lunes, 17 de octubre de 2016

LA ISLA DE LAS CULEBRAS EN LOS CENTROS DE ENSEÑANZA
















Los alumnos del Liceo Español Cervantes (Roma), el IES Vila-Roja (Almassora), el IES Vall d'Alba (Vall d'Alba) y el IES Penyagolosa (Castellón) utilizarán como libro de lectura durante el presente curso La isla de las Culebras, además los cuatro centros me han invitado a que asista a intercambiar opiniones con los alumnos que van a leer la novela.

Por otra parte, el CEIP Bisbe Climent (Castelló) y el IES Álvaro Falomir (Almassora) me han invitado a dar charlas a sus alumnos sobre temas relacionados con la literatura y con lo que escribo en particular.

Para mejorar la aproximación a la lectura de La isla de las Culebras, hemos preparado la siguiente Guía de lectura:







Els alumnes del Liceo Español Cervantes (Roma), l'IES Vila-Vermella (Almassora), l'IES la Vall d'Alba (la Vall d'Alba) i l'IES Penyagolosa (Castelló) utilitzaran com a llibre de lectura durant el present curs La isla de las Culebras, a més, els quatre centres m'han convidat a que assisteixa a intercanviar opinions amb els alumnes que van a llegir la novel·la.

D'altra banda, el CEIP Bisbe Climent (Castelló) i l'IES Álvaro Falomir (Almassora) m'han convidat a fer xerrades sobre temes relacionats amb la literatura i amb el que jo escric en particular.

Per millorar l'aproximació a la lectura de la novel·la, hem preparat una Guia de lectura:













sábado, 8 de octubre de 2016

GUANYADOR DEL XVII PREMI DE NARRATIVA BREU JOSEP PASCUAL TIRADO









Estic molt content!

Acaba de fer-se públic el veredicte del XVII Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado i he resultat guanyador amb un recull de relats que porta per títol Jo, ara.

Diuen que no és fàcil ser profeta a casa teua, per això em fa molta ill·lusió aquest premi.
Per a mi era alhora un repte i una necessitat escriure en valencià. Un reconeixement així suposa un al·licient a continuar fent-ho.

A més del reconeixement i dels 3000 €, el premi inclou la publicació del llibre per part de l'editorial Unaria.






¡Estoy muy contento!

Se acaba de conocer el veredicto del XVII Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado y he resultado ganador.

Además del reconocimiento y de los 3000 €, el premio incluye la publicación del libro por parte de la editorial Unaria.





Nota de premsa completa:


MIGUEL TORIJA I MARTÍ amb l’obra amb el lema “Viu en comptes d'escoltar la vida dels altres” amb el títol “JO, ARA” guanya el 17é premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado dotat amb 3.000 €.
El premi està organitzat per la Diputació de Castelló, la Federació Colles de Castelló, Unaria Ediciones i la Llibreria Babel.

Aquest premi l'han guanyat: Reis Lliberós (2000), Nel·lo Navarro (2001), Xavier Mínguez (2002), Pasqual Mas (2003), Vicent Pallarès (2004), Albert Garcia (2005), Joan Andrés Sorribes (2006), Pep Castellano (2007), Jordi Sebastià (2008), Joan Baptista Campos (2009), Leandre Iborra (2010), Víctor Garné (2011), Manuel Roig (2012), Nel·lo Navarro (2013), Ximo Ramos (2014) i Carles Bellver (2015).

El dimecres 16 de novembre a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Diputació, es lliurarà el premi al guanyador de 3.000 €, per part de la Diputació de Castelló. L’Unaria Ediciones presentarà també l’edició del llibre.

Miguel Torija va nàixer a Tortosa l'any 1972, la seua infantesa la va viure a Betxí i des de fa 30 anys viu a Castelló i ens conta (adjuntem currílum):
“Sóc enginyer agrònom i professor de Tecnologia en l'IES Penyagolosa de Castelló, fa alguns anys vaig descobrir, accidentalment, la meua vocació literària”.



miércoles, 5 de octubre de 2016

LA ISLA DE LAS CULEBERAS EN COSAS & MUSAS





Este próximo viernes, participaré en el Club de Lectura de Cosas & Musas con La isla de las Culebras.

El encuentro con lectores de la novela se realizará en en la Biblioteca Municipal (C/Mayor, 57) de Nules (Castellón) a las 8 de la tarde.

Charlar con lectores e intercambiar con ellos opiniones, es una de las experiencias más agradables que te puede ofrecer esto de escribir.

Este es el enlace para entrar en la página del Club de lectura.