viernes, 13 de noviembre de 2020

POETES & CÍA (PLOGGING)

 

Aquesta setmana s'ha presentat el llibre PLOGGING i s'ha inaugurat al Palau de Vilel de La Vall d'Uixó l'exposició que completa la iniciativa Poetes&Cía de 2020.

És aquesta una iniciativa que any rere any tracta d'agermanar la literatura i la fotografia. Enguany el repte ha estat un poc més arriscat. Ecologia, literatura i fotografia s'han ficat de la mà amb un resultat espectacular.


Tot va començar amb un recorregut per vora mar des de Sagunt fins al Millars, replegant objectes abandonats, perduts o rebutjats pel mar, que en tot cas no haurien d'estar allí (encenedors, anells, taps, joguines...). S'arreplegaven, s'anotaven les coordenades de la troballa i se fotografiaven tal com van ser trobats.


El segon pas va ser portar eixos objectes a 38 fotògrafs que els van reinterpretar amb fotografies artístiques.

Al tercer pas és al que jo he participat. Inspirats per les dos fotografies de cada objecte, 38 escriptors havíem d'escriure un microrelat o una poesia.

El resultat de tot el procés es pot trobar a l'exposició (on es mostra la creació fotogràfica i literària i l'objecte) i al volum PLOGGING. El títol d'aquest fa referència a una modalitat lúdico-esportiva que consisteix en fer esport mentre es replega brutícia de la natura.Gràcies a Nel·lo Navarro, a l'Ajuntament de La Vall, a l'editorial Trencatimons, a la resta d'implicats en el projecte, i enhorabona pel resultat, a ells i a tota la resta de participants pel resultat.

 

Esta semana se ha presentado el libro PLOGGING y se ha inaugurado al Palacio de Vilel de La Vall d'Uixó la exposición que completa la iniciativa Poetas&Cía de 2020.
Es esta una iniciativa que año tras año trata de hermanar la literatura y la fotografía. Este año el reto ha sido un poco más arriesgado. Ecología, literatura y fotografía se han juntado para dar con un resultado espectacular.
Todo empezó con un recorrido por bla costa desde Sagunto hasta el Mijares, recogiendo objetos abandonados, perdidos o rechazados por el mar, que en todo caso no tendrían que estar allí (mecheros, anillos, tapones, juguetes...). Se recogían, se anotaban las coordenadas del hallazgo y se fotografiaban tal como fueron encontrados.
El segundo paso fue llevar esos objetos a 38 fotógrafos que los reinterpretaron con fotografías artísticas.
Al tercer paso es en el que yo he participado. Inspirados por las dos fotografías de cada objeto, 38 escritores teníamos que escribir un microrrelato o una poesía.
El resultado de todo el proceso se puede encontrar a la exposición (donde se muestra la creación fotográfica y literaria y el objeto) y en el volumen PLOGGING. El título de este hace referencia a una modalidad lúdico-deportiva que consiste en hacer deporte mientras se retira suciedad de la naturaleza.
Gracias a Nel·lo Navarro, al Ayuntamiento del Valle, a la editorial Trencatimons y al resto de implicados en el proyecto y enhorabuena, a ellos y a todo el resto de participantes por el resultado.


No hay comentarios: